E-mail: 
solveig@lchfhalsa.se  
Fax:
031-44 77 19
Tfn:
031-44 77 19
Mobil:
0733-40 30 91
Synemansvägen 10 A
433 41 Partille

 

 

2014:
Läkare föreläser om cancer i Partille.
Läs mer under Aktuellt.

Aktuellt

Läkare föreläser om cancer i Partille

Känd Cancerläkare föreläser i Partille tillsammans med doktor Erik Enby.
Föreläsningen äger rum i Partille Kulturum den 23:e April.

Klicka på bilden nedan för mer information

LCHF-kryssning 5:e April

Kolhydrater i Fokus ordnar den årliga LCHF-kryssningen till Åbo den 5:e april. På båten kan du träffa hundratals LCHF-intresserade och lyssna på föreläsningar av bland annat Annika Dahlqvist, Monique Forslund, Lars-Erik Litsfeldt, Björn Hammarskjöld m.fl.

Läs mer på informationssidan om kryssningen hos Kolhydrater i Fokus.

 

 

2012-09-24: Hälsokontroll hos Calle Carlsson

Den 20 september 2012 var jag och min man hos Calle Carlsson och gjorde våra årliga hälsokontroller. Första gången var 1996 och det var då jag blev inspirerad av Calles arbete med kost för en bra hälsa. Då var det GI som gällde och det höll vi på med fram till 2005 då vi tog ett steg till och gick över helt till LCHF.
Våra prover var inte dåliga när vi började och nu när vi följt dessa prover i 16 år och ätit LCHF de sista 7 åren är våra värden så optimala man kan önska sig. Så någon oro för att fortsätta äta enligt LCHF har vi inte.

          

    

2012-09-19: Göran P. Sjöberg´s föreläsning

Professor Görans föreläsning på Nordengårdens lilla lokal var fullsatt. Vi fick höra om hans sjukdomshistoria och hur han själv har förhållit sig till de mediciner läkarna velat ge honom. Den stora mängd statinförskrivningar till så gott som alla personer som besöker en läkare eller vårdcentral får, kommer om några år visa sig vara den största medicinskandalen någonsin, enligt honom. Han rekommenderade att läsa "Forskningsfusket! : så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin" av Ralf Sundberg.

        

  

2012-07-15: LCHF-Camping i Säffle 2012

Årets LCHF – Camping gick av stapeln 28 juni till 1 juli på Duse Udde i Säffle. En mycket trevlig campingplats och gott om plats för alla (ca. 150) att grilla och umgås på kvällarna. Lite trångt i föreläsningssalen men det var inga sura miner för det. Det var många glada möten med både gamla och nya bekantskaper.
LCHF Magasinets medarbetare, Margareta Lundström, Sten-Sture Skaldeman och Bo Zakrisson anordnade det hela. Lokal organisatör var som förra året härliga Ann-Sofie Bengtsson.
Medverkande:
Ronnie Mathisen, berättade om hur det är att träna när man äter LCHF http://lavkarboliv.no >>>
Per Wikholm, berättade om mat, klimat, miljö och veganism.
Monique Forslund, berättade om mat för barnfamiljer.
Annika Dahlqvist, ”här är jag”……
Olle Holmqvist, ”Människan och biologin”
Mats Lindgren, berättade om sin väg från sjuk till frisk med hjälp av fet mat Tommy Runesson, frisk, mätt och lätt med LCHF,se http://www.tommytappar.se >>>
Andreas Eenfeldt, sammanfattade den pågående matrevolutionen.
Monique ledde ockå ett Zumbapass.

        

        

        

2012-02-19: Positivt för LCHF projektet

Projektet med hur LCHF-kost påverkar vår hjärt- och kärlhälsa i samarbete med Professor Öckerman fortsätter!
18 väl utvalda personer har genomgått utbildning i kostförändring samt gjort ett antal provtagningar. Efter 6 månader respektive 3 mån visar statistiken på att gruppernas sammanlagda värden förbättrats, främst i blodsocker, insulin och triglycerider. Vikt, kroppsfett och inre fett har minskat och en ökning av muskelmassan har noterats.
Vi kan nu erbjuda fler personer att deltaga i detta projekt. Fler kurser i livsstilsförändring kommer att starta under våren.

 

2011-12-18: God Jul och ett riktigt Gott Nytt År

Lagom till Jul kommer denna positiva rapport från PA. Öckerman angående kärlhälsa och personer som ätit LCHF kost under några år.
Vi är medvetna om att detta inte är någon "tung vetenskaplig studie" men vi ser med glädje att lchf:are verkar vara lite friskare och yngre än övriga befolkningen. Detta torde lugna dem som är tveksamma att pröva denna kost.
Vi söker fler deltagare till vårt Forskningsprojekt som skall pågå i två år och övervakas under tiden med täta arteriografiundersökningar samt blodprovstagningar. I projektet ingår även utbildning i LCHf - kost samt stöd med kostförändring av mig och kontakt med de grupper som redan kommit en bra bit på vägen mot en god hälsa.

PA Öckerman's rapport:

LCHF-ARE KAN HA BÄTTRE KÄRL ÄN ÖVRIGA BEFOLKNINGEN.

De som fortfarande tror att mättat fett ökar risken för ateroskleros (”åderförkalkning”) har varnat för att LCHF-diet skulle öka risken för hjärtinfarkt , stroke och andra följder av ateroskleros.
Hittills har man vetat för litet om hälsan hos personer, som tillämpat LCHF under minst två år. I syfte att öka kunskapen om detta har jag i samarbete med LCHF Hälsa Väst startat ett projekt, som skall följa personer från det att de börjar med LCHF och därefter minst 2 år.
Sedan detta projekt startades har jag mätt artärstelhet och artärfunktion hos 26 individer, som i genomsnitt tillämpat LCHF under 3.4 år (2-5 år). Resultaten kan tala för att LCHF inte ökar risken för cardiovaskulära komplikationer.
Mätningarna utfördes med Arteriograf, en teknik, som av kardiologexperter betraktas som ”Golden Standard” för analys av artärstelhet i aorta. Artärstelhet i aorta betraktas som en oberoende riskfaktor för kardio-vaskulära komplikationer, d.v.s. ju stelare aorta är desto högre risk för hjärtinfarkt, stroke, m.m. Resultaten anges som ”Biologisk ålder” för aorta (stora kroppspulsådern) och perifera (mindre) artärer. Biologisk ålder anger om ens blodkärl är bättre (yngre) eller sämre (äldre) än medelvärdet för befolkningen i ens egen ålder.
Resultat.
Aortastelhet och funktion för perifera kärl (s.k. augmentationsindex) hos 26 individer, som tillämpat LCHF under 2-5 år (medelvärde 3.4 år).
Aortastelhet: 5.6 år yngre än befolkningsmedelvärdet.
Augmentationsindex: 12.4 år yngre -”-

Kommentar.
Bland de 26 individerna finns de som gått över till LCHF p.g.a. dålig hälsa, men också sådana som haft god hälsa. Vi vet inte vad deltagarna hade för värden före övergången till LCHF. Ändå torde denna undersökning kunna ge ett visst stöd för att inte avråda från att tillämpa LCHF under längre tid.
Om du önskar mäta funktionen hos dina artärer, kontakta professor
Per-Arne Öckerman,
pa.oeckerman@telia.com , tel./fax 031-96 12 36, www.biomed-ockerman.com

2011-10-16: Succe´

Det blev en fantastisk kväll i går när Kostdoktorn Andreas Eenfeldt hade föreläsning på Folkets hus i Göteborg. Ca. 300 personer var där. Flera gäster var med, bl.a. LCHF - Magasinet med Margareta Lundström som också är sajtvärd på Kolhydrater i Fokus, professor Öckerman berättade om vårt forskningsprojekt och om arteriografi, Leif Lundberg berättade om Kostdemokrati.se som har en guldgruva att ösa ur om man vill uppdatera sig på vad som försiggår ute i samhället när det gäller kost och hälsoråd, Marielle Hjälmedala representerade Valet, där hon har en given roll för dem som är sockerberoende. Vi funderar faktiskt på en repris till våren.

2011-07-14: Forskningsprojekt i artärstelhet

Forskningsprojektet som jag gör tillsammans med professor Öckerman i artärstelhet (åderförkalkning) har nu startat. Syftet är att se hur LCHF – kosten påverkar kärlen. Den första gruppen har genomgått arteriografiundersökning och blodprovsanalyser samt fått utbildning i LCHF – kost. Nu söker vi ca 20 personer till för att gruppen skall bli fulltalig. För att få deltaga skall man vara man eller kvinna mellan 40 – 80 år, ej vara rökare och ej heller redan äta LCHF – kost. Projektet skall pågå under 2 år och du står hela tiden under läkarkontroll och får kontinuerligt stöd och utbildning i LCHF. Du som är intresserad, kontakta mig så får du mer information.

2011-07-13: LCHF Camping i Säffle

Årets LCHF- Camping gick av stapel i Säffle, på Duse Udde Camping. En fantastiskt trevligt ställe där vi kunde umgås, grilla samt bra lokal för föreläsningar.
Nedan ett smakprov på hur det såg ut.

                      

2011-05-01: Annika Dahlqvist´s föreläsning i Göteborg

Annika´s föreläsning på Folkets hus i Göteborg blev riktigt lyckad.
Klicka på bilderna nedan...

        

                                                   

 

2010-12-06: Arteriografi

Jag blev nyfiken när Annika hade varit på "arteriografi" och mätt artärstelheten, så kallad åderförkalkning. Jag kontaktade professor Öckerman som är utrustad med en Arteriograf. Jag sa att jag är intresserad av att göra en koll, med anledning av att jag äter LCHF sedan 4,5 år. En vecka senare fick jag en tid på hans mottagning ute på Bohus Björkö i Göteborgs norra skärgård. Professor Öckerman visade sig vara en mycket trevlig person som villigt berättade om sin verksamhet, och det var inte att ta fel på att även han brinner för det han håller på med.
Efter en mycket ingående genomgång av Arteriografen, metoden som har bedömts som "Golden Standard" av Europeiska Hjärtläkarsällskapet, var det dags för mig att göra mätningen. Lite spänd på resultatet var jag nog, mitt vanligtvis låga blodtryck stack iväg upp, men efter en stund var allt normalt och mätningen utfördes.
Resultat: Min biologiska kärlålder bedömdes till 40 år, och det var jag mycket nöjd med då jag är född 1944. Tillsammans med denna mätning görs alltid en mätning av de Fria Radikalerna (enkelt stick i fingret. Patienten får själv se resultatet på en bildskärm). Även detta prov var helt perfekt och detta trots att jag inte tar några extra antioxidanter. Det verkar alltså räcka med en god LCHF-kost och minimalt med frukt.
Jag kan också tillägga att jag nyligen gjort blodprovsanalyser hos Dr Calle Carlsson. Alla prover var även de helt perfekta: lågt insulin, normalt blodsocker, låga triglycerider och kolesterol. Intressant också att B12 och folsyra var mycket bra, så några problem att få i sig den näring människan behöver med LCHF ser jag inte.
Med dessa tester känns det väldigt bra att fortsätta att guida andra människor i LCHF-kost.
För alla som är intresserade går det bra att kontakta professor Öckerman för mätning av artärstelhet på följande länkar:

www.biomed-ockerman.com
pa.ockerman@biomed-ockerman.se 

Vi kommer att inleda ett samarbete för att se om LCHF-kost kan förbättra kärlhälsan på patienter med artärstelhet.

2010-10-11: LCHF-dag på Partille Kulturrum.

Temadagen på Kulturum Partille blev en mycket lyckad tillställning Det var genomgående mycket hög kvalitèt på alla föreläsare.
Tack, Andreas för att du tog dig tid att komma ända från Karlstad för att föreläsa ännu en gång i Partille. Alla jag hörde var mycket nöjda och imponerade av din föreläsning, det är ingen tvekan om att du vet vad du pratar om.
Tack alla som var med ute i foajen och mötte publiken och besvarade diverse frågor om kost och hälsa:
Jenny Elwe, lic. kostrådgivare som tillsammans med Anna Hallèn (Sunt Förnuft) sålde och signerade Annas böcker.
Anna J.D.Jacobsson med boken om sig själv "vägen från 137 kg" och sin läckra kokbok.
Leif Lundberg med stort engagemang och kunnighet kämpar med skolupproret mot lightprodukter.
Margareta och Pelle Lundström hade fullt upp att berätta Pelles historia, Pelle som numera är en frisk diabetiker.
LCHF Butiken från Malmö presenterade sina produkter och informerade om hur man kan köpa dessa varor via nätet.
Mats Lindgren som också blivit frisk efter att själv tagit tag i och gjort en kostförändringen tvärt emot alla läkarrekommendationer. Detta har han gjort en trevlig musik DVD om som höjde stämmningen i utställningshallen. Företagssköterskan Carina Rångeby hjälper mig med hälsokontroller och i går hjälpte hon mig sälja LCHF kokböcker.
Apoteket och Idefics medverkade också.
Och inte minst ett stort tack till Karin med personal på Cacao Cafè som lagat den goda LCHF - frukosten.
Och tack till alla er som kom och besökte oss och gjorde denna Temadag till en mycket lyckad dag för oss arrangörer.
Sponsorer för frukosten var: Arla, Willys i Partille, Prima i Sävedalen, Kahls The och Kaffehandel i Allum.

KLICKA HÄR FÖR ATT SE BILDER FRÅN TEMADAGEN >>>

2010-10-05: Vill du bli proffs på LCHF?

Vill du veta mer om LCHF och kunna bättre argumentera för LCHF-kost?
Klicka här >>>

 

2010-07-14: LCHF-camping i Trosa

LCHF Campingen i Trosa den 1 - 6 juli blev en lyckad tillställning.
Ett 50 - tal kostintresserade hade samlats på Trosa Havs - camping för att lyssna till Annika Dahlqvist, Kostdoktorn Andreas Eenfeldt, Sten-Sture Skaldeman med flera andra intressanta föreläsare.
Ålder på deltagarna var allt från barn och tonåringar till pensionärer.
Förutom föreläsningarna var det samvaro såsom grillning på kvällarna, tillfälle att diskutera kost och hälsa med nya intressanta människor.
Några sådana var Eric Kilborn från Göteborg och Mats Forsenberg, Mats som "nollar", ja just det, inga kolhydrater alls.
Det var så mysigt och trevligt att vi beslöt att göra om detta nästa år, samma tid och samma plats.
Kolla in bilderna nedan och blir ni sugna så kanske vi ses nästa år.

     

 

     

 

2009-10-25: Kostdoktorn, Anna J.D. Jacobsson
               och kalvdansen = succé

På ett mycket pedagogiskt, upplysande, lättsamt och lagom humoristiskt sätt genomförde Andreas en mycket välgjord
och genomarbetad föreläsning.

Publiken var genomgående mycket intresserade och i fikapausen var det många som vill få några ord med honom.

 

 

Anna J. D. Jacobsson berättade om sin viktresa på 60 kg och hälsovinster samt presenterade sina böcker som hon signerade och sålde i pausen.

 

 

 

Kullings Kalvdans var på plats i pausen och erbjöd nybakad kalvdans till kaffet vilket blev mycket uppskattat.
Ett alldeles utmärkt alternativ för oss LCHF–are, diabetiker
och alla andra också förstås.
Länk till Kullings Kalvdans >>>

När det sprider sig hur bra Kostdoktorns föreläsning var i Göteborg så hoppas vi på fullsatt nästa gång.
Eva Vikingsson har lovat att vara med även nästa gång med nybakad kalvdans.

Se på övriga bilder från föreläsningen.
Klicka på bilderna nedan.

        

 

 

2009-05-20: LCHF-KOST VID GRAVIDITETSDIABETES

Detta mail fick jag idag, kanske kan det hjälpa fler att våga ifrågasätta sjukvårdens kostrekommendationer vid graviditetsdiabetes.

Läs Madeleine Myhrman's öppna brev till dagsjukvården på Östra Sjukhuset i Göteborg >>

 

2009-04-24: ANNIKA DAHLQVIST PÅ LORENSBERG

Ca. 350 personer kom till Lorensberg för att höra Annika föreläsa.

Publiken bestod av en hel del unga människor samt ganska många män och det gladde oss mycket, det bådar gott för framtiden. Att det finns ett stort intresse för kostens betydelse för hälsan går inte att ta fel på, det märktes på den uppmärksammade publiken och på frågestunden efteråt.

Klicka nedan för att se bilderna från föreläsningen.

Detta gör att det känns roligt att återkomma med fler föreläsare i ämnet kost till hösten. Kostdoktorn Andreas Eenfeldt och beroendespecialisten (sockerberoende) och sjuksköterskan Bitten Jonsson håller båda mycket intressanta föreläsningar, vilka kan komma ifråga till hösten.

 

2008-07-17: UTVÄRDERINGEN AV KURSEN I APRIL

Klicka på bilderna för att se kursdeltagarna och deras fantastiska resultat efter 8 veckor med LC–HF  kost. Kursdeltagarna kunde dessutom notera en viktnedgång på mellan 2-4 kilo.

Vill Du också förbättra Din hälsa, gå ner i vikt och få ett friskare liv? Nu går det att boka plats för kursen KONCEPTET SOM GER RESULTAT!

Läs mer under fliken Kurser >>.

         

       

 

0